sproščanja ukrepov ni pričakovati

Mateja Logar: Smo na začetku tretjega vala

A.S.
20. 3. 2021, 12.00
Posodobljeno: 20. 3. 2021, 20.05
Deli članek:

Mateja Logar je sporočila, da nismo več pred tretjim valom, ampak smo na njegovem začetku.

STA
Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je že včeraj povedala, da se epidemiološka slika slabša ter da beležijo porast novookuženih s koronavirusom, tudi v skupini nad 55 let, ki večkrat potrebuje bolnišnično oskrbo.

Danes pa je na družbenem omrežju Twitter sporočila, da se je tretji val že začel. “Definitivno nismo več na robu ali pred tretjim valom, ampak smo na začetku tretjega vala, ki smo ga začeli še na visokih številkah drugega. Vse, kar vemo smo že povedali, tako da je zdaj na vsakem izmed nas, da naredi maksimalno kar lahko, da bo val čim nižji,” je zapisala.

Zelo verjetno je, da se bo epidemiološka slika še slabšala in bodo potrebni nadaljnji ukrepi, je za Slovensko tiskovno agencijo dodatno povedala Logarjeva. "Če se bodo številke alarmantno povečevale, se bo skupina sestala že v nedeljo," je napovedala. Sicer pa bo sestanek v ponedeljek, ko bodo razmislili o morebitnih novih korakih za zajezitev epidemije. Do takrat ostajajo v veljavi zdajšnji ukrepi, je poudarila.

V petek je sicer sedemdnevno povprečje z 802 prvič po 16. februarju preseglo 800. S tem smo se še bolj oddaljili od meje za rumeno fazo (manj kot 500 hospitaliziranih in sedemdnevno povprečje pod 600).