o ločenih mnenjih

Tako se je na kritično izjavo Ljudmile Novak odzval Tonin

A.S./STA
12. 3. 2021, 15.05
Posodobljeno: 12. 3. 2021, 15.50
Deli članek:

Nova Slovenija ima po besedah njenega predsednika Mateja Tonina močno notranjo demokracijo, zato ločena ali manjšinska mnenja še ne pomenijo izključevanja ali kakšnega drugega šikaniranja. S tem se je Tonin odzval na kritično izjavo evropske poslanke iz vrst NSi Ljudmile Novak.

Bobo
Matej Tonin

V izjavi za javnost, ki jo je ta teden objavila na svoji spletni strani, je Novakova med drugim zapisala, da jo zelo žalosti, da so mnogi kristjani del črede, ki naseda manipulacijam in "slepo sledi nekomu, ki ni ne demokrat, ne kristjan in tudi desnica ne, kvečjemu skrajni desničar". Za NSi pa je ugotavljala, da so v stranki vsakič, ko se niso upognili destruktivni politiki neke druge desne stranke, doživeli napade in podtikanja o levičarstvu, Murglah in podobnem.

"Nova Slovenija ni stranka, kjer bi vsi enako mislili. Družijo nas skupne vrednote. Nova Slovenija ima močno notranjo demokracijo, zato ločena ali manjšinska mnenja še ne pomenijo izključevanja ali kakšnega drugega šikaniranja," pa je v odzivu na njeno izjavo zapisal Tonin.

Pogovor med Toninom in Novakovo

V NSi so potrdili, da se bo Tonin predvidoma enkrat v naslednjih dneh srečal z Novakovo, kjer se bosta pogovorila o aktualnih zadevah na nivoju dogajanja v Evropskem parlamentu in dogajanju v Sloveniji ter stranki. Potrdili so tudi, da so na stranko res prejeli nekaj telefonskih klicev ljudi, ki so izrazili nezadovoljstvo nad zapisom Novakove, a še enkrat poudarili, da imajo močno notranjo demokracijo, zato ločena mnenja še ne pomenijo izključevanja.