zapis na facebooku

Kangler bi "nalomil" nekdanjega generalnega direktorja policije Fanka

A.S./STA
12. 3. 2021, 12.45
Posodobljeno: 12. 3. 2021, 12.47
Deli članek:

Državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler se je pred dnevi na Facebook profilu Sindikata policistov Slovenije zapletel v pogovor z nekdanjim sošolcem iz Tacna. Zapisal je, da bi "v trenutku nalomil pokvarjenega Hansa", s čimer je meril na nekdanjega generalnega direktorja policije Marjana Fanka.

Bobo
Franc Kangler

"Če bi prišel na obletnico, bi v trenutku nalomil pokvarjenega Hansa," glasi Kanglerjev zapis pod eno od objav sindikata policistov. Portal Reporter poroča, da gre za enega od vzdevkov Fanka, s katerim sta bila sošolca v kadetnici.

Podobne besede naj bi namenil tudi nekdanjemu sošolcu, s katerim se je zapletel v pogovor, ko je zapisal: "Mogoče bi te v Tacnu moral v redu nalomit, pa si nisem hotel mazati rok," ter da mu lahko svojo pravnomočno sodbo po zakonu o odvzemu premoženja nezakonitega izvora "v 'lape' zabije za vse večne čase."

Kangler, sicer tudi nekdanji mariborski župan, ki so ga iz politike za nekaj časa odnesle številne policijske preiskave in kazenske ovadbe, na sodišču pa so skoraj vse tudi že padle, je Dnevniku potrdil, da je avtor zapisov, vse skupaj pa naj bi se začelo, ko je komentiral eno od sindikalnih objav, nekdanji sošolec pa mu je odvrnil, naj ne igra poštenjaka.

Ob tem je omenjeni sošolec zapisal, da če bi bil poštenjak, bi objavil prisluhe iz preiskav, v katerih se je pred leti znašel, in mu ne bi bilo nerodno priti na obletnico mature, kamor že dlje časa ne hodi. Na to je Kangler med drugim odgovoril, da bi na obletnici fizično obračunal s Hansom (torej Fankom), še poroča časnik.

Facebook
Zapis Franca Kanglerja na družbenem omrežju Facebook.

Dnevniku naj bi dejal, da če bi šel na obletnico, bi to tudi naredil, saj da ne mara pokvarjenih policistov. Znano je, da sta bila Kangler in Fank v času šolanja v kadetnici v Tacnu cimra, Kangler pa je časniku pojasnil, da je bil sošolec tudi s štajerskim policistom, ki mu je odgovoril.

Kangler je v današnjem odzivu na Twitterju zapisal, da ni nikomur grozil, objava na Facebooku pa da je bila v zaprti skupini in ni javno dostopna. "Imam pravico povedati, zakaj že 15 let ne hodim na obletnico kadetske šole. Ker ne morem sedeti za isto mizo kot tisti, ki so prirejali in ponarejali dokumente v moji zadevi," je še dodal.

Kangler namreč Fanku že dolgo zameri, ker je bil ta v času, ko se je sam znašel v kriminalističnih preiskavah, šef mariborskih kriminalistov.

Zapisi, objavljeni 6. marca, so sicer še vedno vidni na profilu Sindikata policistov Slovenije.