Znova več kot 500 hospitaliziranih

Kje so sobotni epidemiološki podatki? Na NIJZ so pojasnili ...

S.R.
7. 3. 2021, 11.21
Posodobljeno: 7. 3. 2021, 15.11
Deli članek:

Danes bo treba na zadnje podatke o epidemiološki sliki v Sloveniji počakati do večernih ur, so pojasnili pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

Bobo
Fotografija je simbolična.

Kot so najbolj zvedavi že opazili, včerajšnji podatki o številu novih primerov okužbe s sars-cov-2. V ozadju se sicer ne skriva zarota, temveč je razlog v tem, da danes med 8. in 16. uro na osrednji sistemski infrastrukturi NIJZ potekajo nujna vzdrževalna in posodobitvena dela. "Skladno s tem se bodo vse poročevalske aktivnosti in objave podatkov NIJZ zamaknile v večerne ure," so prek twitterja že v petek sporočili na NIJZ, kjer državljane prosijo za razumevanje.

Pri neprecenljivem Sledilniku za covid-19 medtem svetujejo, naj ljudje ta dan brez podatkov "z bližnjimi in malo manj bližnjimi" izkoristijo v naravi, "stran od grafov in številk." "Ko sonce zaide, vas bodo podatki že spet čakali, nič skrbet," so še položili na dušo.

So pa na sledilniku že na voljo podatki o zasedenosti v slovenskih bolnišnicah. Kot smo že poročali, je včeraj število hospitaliziranih covidnih bolnikov prvič po 24. oktobru padlo pod 500. Danes smo s tega vidika znova v oranžni fazi, saj je zjutraj v bolnišnicah ležalo 510 okuženih bolnikov, od tega jih je 88 potrebovalo intenzivno terapijo. Povečanje sicer ni presenetljivo, saj ob koncih tedna domov običajno odpustijo precej manj bolnikov. Zaradi covida-19 ali z njim so umrle tri osebe.