Modela B in C

8. marca se bo pouk v vseh osnovnih šolah za vse razrede nadaljeval enako kot v tem tednu. Vračajo se tudi srednješolci

J.P.
4. 3. 2021, 10.22
Posodobljeno: 4. 3. 2021, 10.34
Deli članek:

V prihodnjem tednu se bo začelo prednostno cepljenje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Najprej za zaposlene, ki so starejši od 50 let.

Bobo
Šolarji in dijaki se vračajo v šole.

8. marca se bo pouk v vseh osnovnih šolah v državi za vse razrede nadaljeval enako kot v tem tednu, torej po modelu B. V šole pa se vračajo tudi vsi srednješolci, po modelu C, je povedala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Pri pouku v šoli bo prisotna polovica dijakov oziroma polovica oddelkov šole, druga polovica pa se bo izobraževala na daljavo. Dijaki se bodo v šoli sicer izmenjevali tedensko, število pa bodo določali ravnatelji.

Dijaki nižjega poklicnega izobraževanja bodo lahko v šoli vsi, enako udeleženci izobraževanja odraslih.

Svoja vrata odpirajo tudi dijaški domovi.

V prihodnjem tednu se bo začelo prednostno cepljenje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Najprej za zaposlene, ki so starejši od 50 let.

Uporaba zaščitnih mask obvezna za vse učence od 6. razreda osnovne šole dalje, je še poudarila. Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učitelje v osnovnih šolah, v veljavi pa ostaja tudi tedensko testiranje zaposlenih.

Stanje stabilno, sistem odziven

Kustečeva je povedala tudi, da je stanje v vrtcih in šolah stabilno, sistem pa odziven. Zadnji podatki kažejo, da je v vrtcih po državi prisotnih 79 odstotkov otrok, 83 odstotkov zaposlenih, v osnovnih šolah 90 odstotkov učencev in zaposlenih, v srednjih šolah 85 odstotkov dijakov zaključnih letnikov.

Delež vseh aktivnih okužb v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah je 0,16 odstotka, v karanteni je odstotek otrok v državi, in sicer 56 oddelkov v predšolski vzgoji, 85 oddelkov v osnovnih in 14 v srednjih šolah.