spolno nadlegovanje

Skrbinčeva se je izpovedala Mlakarjevi: Na kraj pameti mi ni padlo takrat, da bi ji rekla, da mora to prijaviti

R.T.
2. 3. 2021, 10.09
Posodobljeno: 2. 3. 2021, 11.18
Deli članek:

Zvezdana Mlakar je razkrila tudi svojo izkušnjo spolnega nadlegovanja med študijem na akademiji za gledališče, radio, film in televizijo.

Bobo
Zvezdana Mlakar

Po razkritju igralke Mie Skrbinac, da jo je med študijem na akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), spolno nadlegoval profesor igre in igralec Matjaž Tribušon, je slednja na Univerzi v Ljubljani tudi uradno vložila prijavo spolnega nadlegovanja, smo poročali sredi februarja. Skrbinčeva Tribušona obtožuje, da jo je med študijem dve leti spolno nadlegoval.

Igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar pa je sedaj za msoseska.tv v pogovoru s pisateljico, igralko in voditeljico Vesno Milek spregovorila tudi o Skrbinčevi. Mlakarjeva je povedala, da sta z Mio skupaj igrali v igri Solzice v ljubljanski Drami, mlajša igralka pa se ji je takrat izpovedala. "Meni je govorila o mojem kolegu, ki ga imam jaz neskončno rada in meni ni na kraj pameti padlo takrat, da bi ji rekla, da mora to prijaviti. To pomeni, da sem bila preparirana: 'takšen svet je, tako to je, tako to stoji'. Ko sem sedaj to slišala, sem rekla - 'Pa saj sem jaz čisto notri'. Jaz sem se podredila temu, meni se je zdelo normalno, pa ni normalno. Meni še danes ženske rečejo - 'Pa daj no Zvezdana, kakšen bo pa svet dolgočasen, moški ne bodo mogli več ščipat žensk.  Poslušaj. Imam tri sinove, moji sinovi ne ščipajo žensk. Mojim sinovom ni treba reči 'ne', oni to vidijo in spoštujejo. To pomeni nov svet. Tisti moški in tiste ženske, ki dvomijo, da to ni v redu, naj si same sebe predstavljajo, da so stari 19 let, pred njimi stoji bog, njihov profesor, od njega so odvisni, on jih bo vse naučil, on jih bo odpeljal na pravo pot. Potem te pa zagrabi in te poniža in ti ne veš več, kdo stoji pred tabo, ali stoji zver ali kdo stoji. Kam boš sedaj šel? To je to? So tako videti sanje?"

Revija Zvezde Lady
Mia Skrbinac

Mlakarjeva je spregovorila tudi o svojih izkušnjah. Dejala je, da jo je nekdanji profesor na AGRFT "kdaj kje zagrabil". "Na akademiji pa ne gre samo za takšna izrabljanja, ampak tudi verbalno, psihično nasilje," je bila jasna. "'Ona je bila tiho, za rit jo je ščipal', ... Jaz sem bila tiho, ker mi ni drugega preostalo. Ker če bi rekla 'ne' me dve leti ne bi bilo ali pa deset. Enkrat sem rekla 'ne' direktno pa je bilo - adijo, in me pet let ni bilo. To ni prav. To so preveč občutljive stvari," je dejala.