Pogovori glede ukrepov

V šolski mehurček tudi šolarji zahodnega dela

G.G./STA
1. 3. 2021, 06.41
Posodobljeno: 1. 3. 2021, 06.48
Deli članek:

Tokratne zimske počitnice niso imele pravega učinka, saj so pri nekaterih učencih prekinile začetek odhoda v šole.

Bobo
Fotografija je simbolična.

S počitnicami so zaključili še v zahodnem delu države, tako da se z današnjim dnem  v šole vračajo vsi osnovnošolci in dijaki zaključnih letnikov, v šolah pa še naprej veljajo posebni epidemiološki ukrepi. Kljub poslabšanju razmer v regiji pa se v šole danes vračajo tudi učenci in dijaki zadnjih letnikov v obalno-kraški regiji.

Za tiste, ki se danes vračajo k pouku v šoli, pouka poteka v mehurčku, torej v matičnih učilnicah, učenci pa učilnic ne menjajo. Malicajo v učilnicah, kosila morajo šole organizirati tako, da je med učenci čim manj mešanja.

Podaljšano bivanje za učence prvega triletja je organizirano v matičnem razredu, medtem ko so starše četrtošolcev in petošolcev pozvali, naj otroci, če se le da, po pouku odidejo domov. Učencem ni treba nositi zaščitnih mask v razredu, so pa obvezne zunaj razreda.

V srednje šole vračajo dijaki zaključnih letnikov srednješolskega izobraževanja ter tisti, ki so vključeni v programe nižjega poklicnega izobraževanja. Šolske prostore in delavnice odpirajo tudi za praktični pouk srednješolcev.

Se pa obetajo novi pogovori med deležniki in ministrstvom za izobraževanje glede epidemioloških ukrepov v šolah. Tako je predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije Gregor Pečan potrdil, da bodo danes na ministrstvu potekali pogovori na to temo.