Razkrivamo

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen mimo predpisov

L.T.
26. 2. 2021, 07.04
Posodobljeno: 26. 2. 2021, 13.05
Deli članek:

Na dvorišču hiše v Zgornjem Tuhinju v občini Kamnik, ki je v lasti ministra za obrambo Mateja Tonina in članov njegove družine, se že dva meseca intenzivno gradi.

Sašo Švigelj
Gradbena dela na družinski hiši Toninovih.

Gradbeni delavci so na dvorišču Toninovih že izkopali večje količine materiala, saj pripravljajo teren za izgradnjo terase z bazenom. Toda iz fotografij je razvidno, da so Toninovi pri gradnji in urejanju terena kršili gradbene, okoljske in epidemiološke predpise.

STA
Matej Tonin

Tonin že od otroštva živi v hiši svojih staršev, ki je v njegovem solastništvu od leta 2012. Glede na to, da se objekt nahaja na redko poseljenem območju Tuhinjske doline v občini Kamnik in ob cesti, so gradbena dela vzbudila veliko pozornosti v soseski. Še posebno ker je življenje v Sloveniji med epidemijo močno omejeno, vlada pa z odloki prepoveduje številne dejavnosti. Investicije se je uradno lotil Vojko Tonin, oče Mateja Tonina. Začetek gradnje je prijavil 19. oktobra lani, le dan po tem, ko je vlada Janeza Janše vnovič razglasila epidemijo. V celotni državi je zaprla javno življenje in prepovedala vse nenujne dejavnosti, med njimi tudi gradbeništvo. Zaradi pritiska je nekaj dni pozneje dovolila gradbena dela, vendar pod strogimi pogoji.

Več v današnji izdaji časopisa Novice Svet24!