Nadomestil bi STA

SDS ustanavlja svojo, "nepristransko" tiskovno agencijo

R.T.
24. 2. 2021, 06.57
Posodobljeno: 24. 2. 2021, 13.37
Deli članek:

Ker projekt uničenja ali podreditve Slovenske tiskovne agencije zaenkat ni uspel, se je največja vladna stranka odločila za spremembo strategije. Član SDS je tako ustanovil Nacionalno tiskovno agencijo, ki naj bi v prihodnosti postala nacionalna tiskovna agencija.

YouTube
Glavni urednik NTA je član SDS.

Po okriljem največje vladne stranke SDS je konec januarja nastala Nacionalna tiskovna agencija (NTA), katere glavni urednik in za zdaj edini pisec člankov je član SDS in kolumnist Nove24 Aleš Ernecl. Kot je zapisal na portalu NTA, gre za medijski projekt, "ki si je za dolgoročni cilj zadal ne samo zamenjati ugrabljeno STA, temveč postati nacionalna tiskovna agencija globalnih razsežnosti." Moto Nacionalne tiskovne agencije je "neodvisnost, nepristranskost, transparentnost."

V SDS so po tem, ko je zaustavitvijo financiranja STA spodletelo direktorju vladnega urada za komuniciranje in prvemu uredniku portala in televizije Nova24 Urošu Urbaniji, očitno odločili za ustanovitev svoje agencije.

Več o tem, kdo je urednik in za zdaj edini pisec NTO Ernecl, zanikovalec holokavsta, ki je lani poleti na twitterju potrdil, da je član Slovenske demokratske stranke, ter tudi tem, kako mu zaenkrat uspeva in kaj si misli o večini slovenskih medijev, si lahko preberete v današnji tiskani izdaji Novice Svet24