Na koncu ne bo ne materialnega, ne dostojanstva

Šarec se je zahvalil za 40. glas in napovedal usodo Desusa in SMC

G.G.
20. 2. 2021, 11.57
Posodobljeno: 20. 2. 2021, 12.00
Deli članek:

Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec se je razpisal v zgodnjih sobotnih urah.

Sašo Švigelj
Marjan Šarec pravi, da zdaj vemo, da so poslanci Desusa in SMC izbrali svoj breg reke.

»Politična slika v Sloveniji se bistri. Ponedeljkovo glasovanje o konstruktivni nezaupnici je zaključilo obdobje negotovosti, ki je trajalo (pre)dolgo. Seveda ne morem reči, da sem neizmerno vesel rezultata, a vseeno glasovanja ne jemljem kot poraz je zapisal nekdanji premier na Facebooku.

Ocenjuje, da je pomembno, da je »opozicija glasovala enotno, prispevala je 39 glasov štirih strank, ki tvorijo resnično opozicijo. Hvala tudi poslancu, ki je prispeval 40. glas.«

Šarec se dotakne bojkota glasovanja strank SDS, NSi in SNS. Po njegovem mnenju neprevzete glasovnice pričajo o tem, da »ali niso bili prepričani o pravilnosti glasovanja, ali pa ne spoštujejo demokracije«, katere temelj so volitve, takšne ali drugačne.

Enako pomembna se mu zdi razjasnitev glede poslancev Desusa in SMC, stranke, ki na prihodnjih volitvah ne bo prešla parlamentarnega praga. »Izbrali so svoj breg reke in zamudili priložnost izraziti nestrinjanje s praksami obstoječe vlade. Tega pa se je nabralo veliko,« meni Šarec, ki zadnjo v vrsti »katastrof« vidi v odnosu do gostincev.

In kaj bo s koalicijo KUL? »Sodelujemo že odkar smo odšli v opozicijo, sodelovali bomo naprej, ime pa pri tem ne igra nobene vloge. Normalno je, da so med nami vsebinske razlike in vedno bo tako. S tem pa tudi ni nič narobe, saj imamo strankarsko demokracijo, katere temelj so različna mnenja. Imamo pa tudi skupno zavedanje, da moramo sodelovati v dobro države,« zapiše Šarec.

Kar pa se tiče Desusa in SMC meni, da bosta pred volitvami spoznali, da »sta 15. februarja 2021 ravnali narobe. Kajti tega dne sta, kljub ponujeni alternativi, vztrajali pri svojem. S tem pa postali najbolj odgovorni za vse stvari, ki jih ta vlada počne. Namesto dostojanstva sta izbrali materializem. Na koncu ne bo ne materialnega, ne dostojanstva. A to ne bo več naš skupni problem. Bo samo njihov.«