Strasten tviteraš

Tonin o premierju Janši: "Takšen je in najverjetneje se ne bo spremenil"

S.R./STA
18. 2. 2021, 18.57
Posodobljeno: 18. 2. 2021, 21.26
Deli članek:

Razburjenje okoli tviteraških vragolij predsednika vlade Janeza Janše je danes komentiral tudi predsednik stranke NSi Matej Tonin, ki meni, da tako kot politiki tudi novinarji ne bi smeli biti presenečeni nad kritiko.

Bobo
Tonin pojasnjuje, da je predsednik vlade strasten tviteraš.

"Tako politiki kot novinarji smo neke vrste javne osebnosti, katerih delo je vsem na razpolago, vsem vidno. In seveda ocene o našem in vašem delu so lahko različne," je dejal prvak NSi Matej Tonin v virtualnem pogovoru s slovenskimi dopisniki v Bruslju po zasedanju obrambnih ministrov zveze Nato na vprašanje, kako komentira vsebino premierjevih tvitov.Nadaljeval je, da"tako kot politiki prenašamo vse kritične besede in vse stvari, ki sodijo k poklicu, tako najverjetneje tudi novinarji ne bi smeli biti presenečeni, če kdo izreče kakšno kritično besedo na vaše prispevke oziroma na vaše pisanje."

Vprašanje se je nanašalo na tvit, v katerem je premier novinarko Politica Lili Bayer, avtorico kritičnega članka o položaju medijev v Sloveniji, obtožil laganja. V Evropski komisiji so danes obsodili vsebino premierjevega tvita in na splošno osebne napade na novinarje.

Strasten tviteraš

"Predsednik vlade je strasten tviteraš. Če bi kakšen tvit manj napisal, bi imeli najverjetneje tudi kakšno fronto manj. Ampak takšen je in najverjetneje se ne bo spremenil," je še dejal Tonin o premierjevem tvitanju. Dodal je tudi, da imata s predsednikom vlade različen stil tvitanja in da vsak sprejema odgovornost za svoje besede.

Pod drobnogled?

Na premierjevo tvitanje se je danes odzvala tudi evropska poslanka Ljudmila Novak (EPP/NSi). "Ne bi me presenetilo, če bi se Slovenija zaradi neprimernih odzivov predsednika vlade znašla pod drobnogledom Evropskega parlamenta in drugih evropskih institucij," je tvitnila ob povezavi do izjave na svoji spletni strani.

Na njeno objavo se je odzval tudi Janša, ki je tvitnil, da se ne boji drobnogleda. "Pozdravljamo čim bolj dosleden "drobnogled" slovenskega medijskega prostora, financiranja medijev, izvora premoženja lastnikov Večer, Delo, Dnevnik itd., delovanja pravosodja, zlorab državnih institucij, financiranja paradržavnih NVO z Metelkove in Roga," je zapisal na Twitterju.

Že pred tem se je Janša odzval tudi na poročanje o odzivu Evropske komisije. "Evropska komisija da je obravnavala moj odgovor na laži portala Politico? Kdaj pa? Bi pa koristilo. Bomo uradno predlagali, da ne boste več manipulirali," je zapisal.