Nadzor

Načrtujete obisk Obale ta vikend? Policistov bo tam več kot običajno

J.P.
18. 2. 2021, 09.11
Posodobljeno: 18. 2. 2021, 17.10
Deli članek:

Nadzirali bodo spoštovanje odlokov.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Prehajanje občinskih meja je od ponedeljka znova dovoljeno. Kar pomeni, da so spet mogoča potovanja, obiski, ogledi in podobno.

Še vedno pa so v veljavi določene preventivne omejitve in zaščitni ukrepi. Uporaba zaščitne maske je še vedno obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Obvezna je tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj dveh metrov, in v osebnih vozilih. Nošenje zaščitne maske v osebnem vozilu ni potrebno, če je v vozilu ena oseba ali več članov istega gospodinjstva. Poleg tega je obvezna uporaba zaščitne maske pri sprehodih na zelenih površinah in športno-rekreacijski dejavnosti, če ni možno zagotoviti razdalje najmanj treh metrov. V zadnjih dneh je mogoče zaslediti porast zbiranj in konzumiranja hrane in pijače na javnih krajih, predvsem pred gostinskimi lokali, kar pa je še vedno prepovedano.

Okrepljeno delo

Na Obali bodo ta vikend okrepili delo policije, so sporočili s koprske policijske uprave. Skupaj z drugimi pristojnimi službami bodo nadzirali spoštovanje odlokov, zato vse opozarjajo, naj se »držijo pravil uporabe mask, medsebojne razdalje in drugih veljavnih ukrepov. Vsi si namreč želimo, da bi se ta pandemija, in z njo omejitve, čim prej zaključila«.