Sprememba

Za voditelje športnih dejavnosti testiranje le enkrat tedensko

G.G./STA
18. 2. 2021, 07.07
Posodobljeno: 18. 2. 2021, 07.16
Deli članek:

Po novem bo olajšano tudi delo trenerjev, strokovnih delavcev, ki vodijo proces vadbe športnikov, in voditeljev športno rekreativne dejavnosti.

Dreamstime
Fotografija je simbolična

Doslej so morali glede na veljaven odlok predložiti negativni rezultat koronatesta, ki ni bil starejši od 24 ur. Odslej, predvidoma od petka, bo nujno le testiranje enkrat na teden.

Tudi v novem odloku bo v veljavi ostalo določilo, po katerem bodo morali športniki in člani njihovih ekip, ki se udeležujejo tekmovanj v kolektivnih športih ali velikih športnih prireditev, predložiti negativni rezultat testa na novi koronavirus, ki ni starejši od 24 ur.

Z objavo spremenjenega odloka bo razrešena tudi zmeda, ki je nastala zaradi razlike med objavljenim odlokom in pojasnili ministrstva. To je namreč kljub odloku, ki je predvideval 24-urno veljavnost testov v vseh omenjenih primerih, pojasnjevalo, da tudi v športu velja sedemdnevna veljavnost testov kot za druge dejavnosti.

V sporočilu za javnost po seji vlade so zapisali še, da bo v novem odloku spremenjena tudi določba, ki opredeljuje dokazovanje izjem za osebe, ki so bile že cepljene. Čas za vzpostavitev zaščite po cepljenju je različen glede na cepivo.