Slovenija

V Novi Gorici spet precejšnja gneča, na Ajdovskem spet večina lažno pozitivnih

S.R./STA
11. 2. 2021, 21.14
Posodobljeno: 11. 2. 2021, 21.16
Deli članek:

Sedemdnevni kazalniki glede števila okužb na Severnem Primorskem so še naprej vse ugodnejši, in to kljub zapletom glede zanesljivosti serije hitrih testov na Ajdovskem.

Ervin Čurlič / regijski štab CZ za severno Primorsko
Vrsta ob torkovem testiranju v Novi Gorici.

Vseh 16 oseb, ki so bile na hitrih testih v sredo pozitivne, so danes testirali še s testom PCR. 12 od njih je bilo na ponovnem testiranju negativnih. Pri treh testiranih je bila okužba tudi v drugo potrjena. Pri eni osebi pa bodo morali ponovitveni test opraviti še enkrat. Danes so sicer v Ajdovščini opravili 200 brisov, tokrat pa med testiranimi ni bilo pozitivnega rezultata, so sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Severno Primorsko.

Za občino Ajdovščina bodo tako, podobno kot v zadnjih dneh, spet potrebni popravki. Veliko testiranih je bilo v minulih dneh pozitivnih na hitrih testih in nato negativnih na testih po metodi PCR.

Brez odkritega okuženega so na testiranju s hitrimi testi danes medtem izvedli prvo množično testiranje v Bovcu, v Cerknem pa je bilo ob 65 opravljenih testih 9,2 odstotka pozitivnih.

Na točki za množično hitro testiranje v Novi Gorici je bila danes spet kar precejšnja gneča. Iz občinskega štaba CZ Nova Gorica so sporočili, da na testiranje prihajajo številni iz trgovinske in tudi drugih dejavnosti. Ob tem opozarjajo, da na testiranja prihajajo tudi osebe, ki so pred kratkim že prebolele covid-19, a jih delodajalci vseeno pošiljajo na hitro testiranje.