19-letnik

Iz kome se je prebudil, nevedoč, kaj je pandemija. Okužen je bil dvakrat

R.T.
4. 2. 2021, 10.08
Posodobljeno: 4. 2. 2021, 13.04
Deli članek:

19-letnika je avto zbil tri tedne pred prvim britanskim "lockdownom".

Profimedia
Fotografija je simbolična.

19-letnega Britanca Josepha Flavilla je 1. marca lani - tri tedne pred prvim britanskim "lockdownom" - zbil avtomobil. Najstnik je bil po prometni nesreči zaradi hudih poškodb glave v komi kar deset mesecev in se prebudil, nevedoč, kaj je pandemija koronavirusa, čeprav se je z zloglasnim koronavirusom v bolnišnici okužil kar dvakrat (enkrat, ko je bil v komi in enkrat, odkar se je zbudil).

Joseph še vedno okreva v bolnišnici, družina pa pravi, da se njegovo zdravstveno stanje počasi izboljšuje. 

Njegova teta Sally Flavill Smith je za britanski časnik BBC povedala, da so zdravniki družini takoj po nesreči dejali, da bo 19-letnik le težko preživel naslednjih 48 ur. Na srečo, ni bilo tako. 

Po besedah tete je Joseph sedaj začel premikati roke in noge, tudi nasmeji se šalam družinskih članov, ki ga zaradi protikoronskih ukrepov ne morejo obiskati (obiskala ga je lahko le mama, ki si je morala nadeti zaščitno opremo in vzdrževati varno razdaljo). Josephu je sicer družina prek videoklica poskušala pojasniti, da zaradi omejitev ne morejo biti z njim osebno, niso pa mu poskušali razložiti obsega pandemije.