Oranžna Koroška ne dobi nagrade

V dveh "slabših" regijah vlada zaostrila ukrepe

C.E.
27. 1. 2021, 21.48
Posodobljeno: 27. 1. 2021, 22.20
Deli članek:

V obalno-kraški in zasavski regiji se je število okužb v zadnjih dneh povečalo. Odločitev o šolah in vrtcih je preložena na četrtek.

STA
Fotografija je simbolična

Obe statistični regiji sta bili od prejšnjega tedna med rdečimi regijami, zdaj pa sta znova v črni fazi, v kateri veljajo najstrožji ukrepi. Vlada je odločila, da bodo zato v teh dveh statističnih regijah od sobote znova odprte le nujne trgovine. Spet se torej zapirajo komaj odprte trgovine (specializirane prodajalne z otroškim programom, vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice ter delavnice za popravilo koles), galerije in muzeji, knjižnice pa bodo prešle na brezstično izposojo. Je pa vlada določila, da bo po novem v trgovinah, ki prodajajo pretežno živila, blago za osebno nego in čiščenje, dovoljena tudi prodaja nogavic in perila.

Vlada pa ni "nagradila" koroške regije, ki je po konstantnem upadanju števila okužb po načrtu o sproščanju ukrepov že prešla v oranžno fazo, v kateri se odpravijo omejitve gibanja med občinami.

V regijah, ki izpolnjujejo pogoj bolj ugodne epidemiološke slike, ostaja skoraj vse enako.  Te statistične regije so: osrednjeslovenska, podravska, gorenjska, koroška, primorsko-notranjska, pomurska in savinjska.