Po informacijah spletnega portala 24ur bo obrambni minister Matej Tonin s prihodnjim ponedeljkom od premierja Janeza Janše prevzel vodenje ministrstva za zdravje. Tonin naj bi zdravstveno ministrstvo prav tako vodil začasno, ob tem pa ostal tudi obrambni minister. Pred njim je resor od odstopa Tomaža Gantarja vodil premier Janez Janša.

Tonin je novico že sporočil svojim najožjim strankarskim sodelavcem oziroma izvršilnemu odboru stranke, je še poročal portal, ki še dodaja, da naj bi do na vodstvenem položaju ministrstva za zdravje rotirali kar aktualni ministri v vladi, vse dokler ne najdejo ustreznega kandidata, ki bi resor zavzel za stalno.

Tomaž Gantar je sicer kot minister za zdravje odstopil 18. decembra lani, od tedaj pa je resor vodil premier Janša. Ker je stranka DeSUS iz koalicije izstopila, tudi ni jasno, kateri stranki bo zdravstveni resor pripadel po novem.

Janša je sicer zadnji decembrski dan lanskega leta ob robu obiska šempetrske bolnišnice napovedal, da bo mesto ministra za zdravje zapolnjeno v začetku letošnjega leta. Kot je zatrdil, delo na ministrstvu poteka normalno.