Pestro

FOTO: Premagali snežne plazove, utrgal se je še zemeljski

L.K.
26. 1. 2021, 20.38
Posodobljeno: 27. 1. 2021, 15.20
Deli članek:

Šestim snežnim je sledil še zemeljski plaz.

Edi Melinc
Prebit je še zadnji plaz in to na občinski cesti od Soče do Vasi na Skali.

Kot smo poročali, so v petek in soboto snežni plazovi zasuli odseke ceste, ki Bovec povezuje s Trento. Potem ko je cestna služba včeraj popoldne prebila predzadnji plaz, jim je danes moral premoč priznati še zadnji, šesti.

Edi Melinc
Prebit je še zadnji plaz in to na občinski cesti od Soče do Vasi na Skali.

Ta se je ustavil na cesti med Sočo in Vasjo na Skali. Kot je sporočil poveljnik štaba civilne zaščite Bovec Edi Melinc, jim je danes uspelo vzpostaviti intervencijsko pot. Tako so s svetom znova povezali še zadnje prebivalce tega območja, ki ga je v minulih dneh dodobra zaznamovalo plazenje ogromnih snežnih mas.

Glavna cesta Bovec – Trenta je bila za promet odprta že dopoldan.

Aleksander Vončina
Območje plazu si je še enkrat ogledal geolog.

Še zemeljski plaz

V petek je zemeljski plaz zasul cesto Libušnje – Vrsno. Sanacija sledi jutri. Kot so sporočili iz kobariškega štaba civilne zaščite, bo poleg odstranitve plaznine potrebno tudi očistiti pobočje plazu. Na vrhu, kjer se je odtrgal plaz, bo ekipa za delo na višini odstranila nekaj dreves in korenin, na nekaterih mestih pa bo potrebna zaščita z mrežo. Zaradi nemotenega izvajanja del bo cesta še naprej popolnoma zaprta, obvoz za Vrsno in Krn je urejen preko naselja Kamno.