Opozorila ga je tudi aplikacija

Minister Koritnik okužen s koronavirusom

C.E./STA
20. 1. 2021, 19.44
Posodobljeno: 20. 1. 2021, 19.48
Deli članek:

Občuti blage simptome, s sodelavci pa komunicira preko telefona.

Bobo
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Doslej je bil v Janševi vladi pozitivni trije. Danes se mu je pridružil minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Konec prejšnjega tedna je bil v stiku s sodelavcem, za katerega je pozneje izvedel, da je zbolel za covidom, so sporočili z ministrstva. O potencialno rizičnem stiku ga je obvestila tudi aplikacija #OstaniZdrav, zato se je umaknil v samoizolacijo in v ponedeljek opravil testiranje.

Po testiranju v ponedeljek so se pri ministru razvili nekateri blagi simptomi, ki bi lahko spremljali okužbo, zato je minister preventivno ostal v samoizolaciji in danes ponovno opravil testiranje, ki pa je pokazalo pozitiven rezultat. Koritnik bo bo v skladu z navodili Nacionalnega urada za javno zdravje ostal v izolaciji in nato po 10 dneh ponovno opravil test. 

Trenutno ima blažje simptome, malenkost povišano telesno temperaturo in glavobol, a s sodelavci komunicira preko telefona, e-sporočil in videokonferenčnih orodij ter normalno opravlja delovne naloge, so še navedli na ministrstvu.

Z novim koronavirusom je okužen tudi direktor Sove Janez Stušek, ki se je v petek udeležil seje komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), na kateri je bil skupaj z devetimi poslanci. Testi teh poslancev na novi koronavirus so bili negativni.

Do zdaj so bili s koronavirusom okuženi tudi ministri Andrej Vizjak, Anže Logar in Vasko Simoniti ter poslanci Matjaž Han, Danijel Krivec, Primož Siter, Soniboj Knežak, Gregor Židan, Tadeja Šuštar, Karmen Furman in Eva Irgl.