Drastičen ukrep, kot kaže, ne bo potreben

Janša pravi, da potrebujemo logistično vrhunskega organizatorja in "Gospod Kacin je tak"

C.E./STA
16. 1. 2021, 19.31
Posodobljeno: 16. 1. 2021, 20.08
Deli članek:

Premier Janez Janša je za Planet TV dejal, da bi bilo popolno zaprtje države z omejevanjem gibanja na le okolico doma drastičen ukrep, za zdaj pa kaže, da ne bo potreben.

Bobo
Jelko Kacin in Janez Janša na Otočcu julija 2020.

Premier, ki opravlja tudi funkcijo ministra za zdravje, se je v pogovoru dotaknil aktualnih epidemioloških razmer in dejal, da računajo, da bo mogoče tudi februarski val epidemije zdržati brez dodatnega zaostrovanja ukrepov v smeri še večnega omejevanja gibanja oziroma popolnega zaprtja države, kot ga že predlagajo nekateri. Pozval pa je k spoštovanju obstoječih ukrepov.

Ob tem je med drugim ocenil, da se kažejo pozitivni znaki odločitve za množično hitro testiranje pred prazniki. Pa tudi učinki cepljenja se počasi kažejo, tudi pri zdravstvenem kadru. Ko bodo cepljeni dobili še drugi odmerek, upa, da v zdravstvu ne bo več tako drastično manjkalo ljudi, saj ne bo več bolniških odsotnosti zaradi okužb med zdravstvenim osebjem.

Cepljenje prebivalstva bo sicer tudi logistični zalogaj, koordinacijo tega dela pa bo prevzel Jelko Kacin. "Potrebujemo logistično vrhunskega organizatorja. Gospod Kacin je tak," je med drugim ocenil Janša in zanikal, da bi bile Kacinove nove naloge povezane s kritiko njegovih nastopov v javnosti v funkciji vladnega govorca za covid-19. "Prihajale so pritožbe po novinarskih konferencah zaradi kakega stavka. Bilo pa je desetkrat več pohval," je Janša dejal o Kacinovih nastopih.