Težja naloga

Erjavec prispeva le tri podpise! Simonoviča ni uspel prepričati

C.E.
15. 1. 2021, 13.05
Posodobljeno: 15. 1. 2021, 14.28
Deli članek:

Stranka Desus bo lahko pod konstruktivno nezaupnico prispevala le tri podpise.

STA
Branko Simonovič

Erjavec je po poročanju medijev že zapustil sestanek in se nato vrnil, začetek težko pričakovane tiskovne konference se je zato prestavil. Po nekaterih informacijah naj bi "nagajal" Branko Simonovič. To je potrdil tudi sam. Pravi, da se nikakor ne more podpisati po konstruktivno nezaupnico. Med drugim ga moti, ker vladi očitajo neobvladovanje epidemije covid-19. Ker je bil v aktualni vladi tudi minister Desusa Tomaž Gantar bi bila konstruktivna nezaupnica tudi "nezaupnica stranki Desus", ki pa jo "želi zaščititi pred neupravičenimi obtožbami."

Po maratonskem sestanku je pred novinarje stopil vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša, ki je potrdil, da se bodo pod konstruktivno nezaupnico podpisali le trije njihovi poslanci, eden pa ne. Poudaril je, da ta dokument podpisujejo kot samostojna poslanska skupina in ne sestavni del koalicije KUL. Na vprašanja Jurša ni želel odgovarjati.

Erjavec je sicer napovedal, da bo zagotovil 43 poslanskih glasov iz vrst LMŠ, SD, Levice, SAB in Desusa. Zdaj imajo enega manj, kar pomeni, da bodo morali naslednjo sredo, ko bo potekala izredna seja državnega zbora, iskati štiri dodatne glasove.

Bobo
Karl Erjavec