pomoč za stroške in škodo

Obrtniki in podjetniki zahtevajo kritje izpada prometa

B.K./STA
14. 1. 2021, 15.47
Posodobljeno: 14. 1. 2021, 15.53
Deli članek:

V OZS obžalujejo odločitev vlade, da se ni odločila za sproščanje omejevalnih ukrepov v gospodarstvu. Pričakujejo dodatno pomoč vlade, torej da bi ta podjetnikom in podjetjem namenila tudi nadomestilo za izpad prometa.

Vlada je v sredo sprejela nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Z njim ohranja enake izjeme, kot so veljale doslej. Dodatno dodaja le dejavnost čistilnic, ki pa je bila z interpretacijo dovoljena že sedaj, so spomnili na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).

"Kljub večkratnim pozivom naše zbornice se vlada ni odločila za sproščanje ukrepov, kar seveda obžalujemo. Še vedno smo prepričani, da vse te dejavnosti, ki so zaprte, niso vir okužb," je v sporočilu za javnost zapisal Branko Meh. Spomnil je, da se epidemiološka slika kljub večtedenskem zaprtju dejavnosti ne izboljšuje.

"Ta koronska kriza ni več samo zdravstvena, ampak tudi gospodarska," je nadaljeval prvi mož zbornice. "Ker smo obrtniki in podjetniki zaprti, od vlade pričakujemo ne le kritje fiksnih stroškov in nadomestil za delavce na čakanju, temveč tudi nadomestilo za izpad prometa v tem času," je poudaril Meh.