Med drugim še ni jasno, kdo bo vodil urad, ki naj bi imel sedež v Mariboru. Sprva je bilo sicer predvideno, da ga bo vodil minister brez listnice iz kvote Desusa. Pozneje so odlok spremenili na način, da je v njem zapisano, da bo urad vodil direktor, ki bi bil odgovoren vladi.

Nato je decembra Desus zapustil koalicijo in tako se postavlja vprašanje, kdo oziroma kateri stranki bi pripadla izbira vodje urada. Dodatno negotovost vnaša predlog o konstruktivni nezaupnici, ki naj bi ga še ta teden vložilo več opozicijskih strank. Ob tajnem glasovanju namreč ni jasno, ali lahko pride do menjave vlade, oziroma, kakšen bo odnos Desusa do aktualne vlade, če nezaupnica ne uspe. Po nekaterih špekulacijah bi namreč lahko poslanci Desusa v tem primeru vlado Janeza Janše še naprej podpirali, v tem primeru pa bi morda lahko Desus dobil tudi vodenje urada.

Prvak "upokojenske stranke" Karl Erjavec je sicer možnost takšnega sodelovanja zanikal, saj da so pač opozicija. Ravno Erjavec pa je tudi kandidat za mandatarja nove vlade.