Državni sekretar

Kacin se poslavlja! Čaka ga nov položaj

C.E.
14. 1. 2021, 13.27
Posodobljeno: 14. 1. 2021, 14.57
Deli članek:

Na položaju vladnega govorca za covid-19 je vsak dan predstavljal epidemiološko stanje in odgovarjal na vprašanja.

Bobo
Jelko Kacin in Janez Janša na Otočcu julija 2020.

Po informacijah spletnega portala Necenzurirano.si se je Jelko Kacin poslovil s položaja vladnega govorca za covid-19. To je po redni seji na Brdu pri Kranju sporočila tudi vlada, ki je nekdanjega notranjega ministra imenovala za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Odslej bo usklajeval logistični del akcije množičnega cepljenja zoper covid-19 v organizaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter skrbel za ažurno izmenjavo informacij in podatkov v povezavi s cepljenjem. V novi vlogi bo nastopil s ponedeljkom.

Kacin je položaj vladnega govorca za covid-19 prevzel marca lani. Ocene njegovega dela med javnostjo so deljene. Začasno bo njegovo vlogo prevzela namestnica Maja Bratuša.

Zakon o vladi določa, da lahko vlada na predlog premierja ali ministra brez resorja imenuje državno sekretarko ali državnega sekretarja, ki pomaga premierju ali ministru brez resorja pri opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil.

Vlada je sprejela tudi spremembo sklepa o imenovanju koordinacijskega odbora za državne proslave in prireditve, s katero so na predlog kabineta predsednika vlade v odboru razrešili Niko Dolinar Divjak, namesto nje pa so za članico imenovali Andrejo Valič Zver.