Skupnost socialnih zavodov Slovenije »protestira zaradi izjav vladnega govorca Jelka Kacina, ki je na včerajšnji vladni tiskovni konferenci odgovornost za prenizek odziv na cepljenje med zaposlenimi v socialnovarstvenih zavodih poskušal prevaliti na vodstva in kadrovsko strukturo domov za starejše«, so zapisali v izjavi za javnost.

Kakor tudi, da se z zadržanostjo do cepljenja soočajo ne le v Sloveniji, ampak tudi v drugih evropskih državah, denimo Franciji in Nemčiji.

»Vodstva socialnovarstvenih zavodov vseskozi spodbujajo zaposlene, da se odločijo za cepljenje in tudi tako pripomorejo k obvladovanju epidemije. Treba pa je poudariti, da je odločitev za cepljenje povsem prostovoljna in da v to vodstva ne morejo nikogar prisiliti. Prav tako je dejstvo, da pristojni med zaposlenimi v socialnovarstvenih zavodih doslej niso izvedli nobene celovite informacijske kampanje, ki bi z argumenti razblinila neutemeljene pomisleke in olajšala odločitev za cepljenje,« so zapisali in dodali, da si zaposleni, ki v izrednih razmerah delajo že od lanskega marca, za svojo požrtvovalno delo »zaslužijo pohvalo in hvaležnost, ne pa dvom v njihovo usposobljenost in predanost«.