Sporne besede

Jelko Kacin poskrbel za razburjenje, zaradi njegove izjave "protestirajo"

L.K.
13. 1. 2021, 14.31
Posodobljeno: 13. 1. 2021, 14.31
Deli članek:

Zaslužijo si pohvalo in hvaležnost, ne pa dvom, so zapisali v izjavi za javnost.

Bobo
Jelko Kacin

Skupnost socialnih zavodov Slovenije »protestira zaradi izjav vladnega govorca Jelka Kacina, ki je na včerajšnji vladni tiskovni konferenci odgovornost za prenizek odziv na cepljenje med zaposlenimi v socialnovarstvenih zavodih poskušal prevaliti na vodstva in kadrovsko strukturo domov za starejše«, so zapisali v izjavi za javnost.

Kakor tudi, da se z zadržanostjo do cepljenja soočajo ne le v Sloveniji, ampak tudi v drugih evropskih državah, denimo Franciji in Nemčiji.

»Vodstva socialnovarstvenih zavodov vseskozi spodbujajo zaposlene, da se odločijo za cepljenje in tudi tako pripomorejo k obvladovanju epidemije. Treba pa je poudariti, da je odločitev za cepljenje povsem prostovoljna in da v to vodstva ne morejo nikogar prisiliti. Prav tako je dejstvo, da pristojni med zaposlenimi v socialnovarstvenih zavodih doslej niso izvedli nobene celovite informacijske kampanje, ki bi z argumenti razblinila neutemeljene pomisleke in olajšala odločitev za cepljenje,« so zapisali in dodali, da si zaposleni, ki v izrednih razmerah delajo že od lanskega marca, za svojo požrtvovalno delo »zaslužijo pohvalo in hvaležnost, ne pa dvom v njihovo usposobljenost in predanost«.