Ob 7. uri so na merilni postaji na Babnem polju, ki leži 761 metrov nad morjem, izmerili-19 stopinj Celzija. Le za stopinjo več je bilo na Blokah in v Zadlogu. V prste in druge dele telesa podobno zebe v Ratečah in Iskrbi pri Kočevju, tam je bilo -17.

Od nižje ležečih mest so najboljši Slovenj Gradec, Kočevje, Lesce, kjer so namerili -14 pod lediščem. V Ljubljani je bilo prijaznih -7, podobno v Mariboru, v Celju pa -12.

Vremenoslovci na Agenciji za okolje so pripomnili, da je to marsikje najhladnejše jutro po januarju 2019 ali februarju 2018. "Za tako hladne noči potrebujemo jasnino, suho in hladno zračno maso in seveda tudi snežno odejo. Danes se je vse skupaj kar poklopilo," je za STA dogajanje opisal dežurni prognostik na agenciji za okolje Blaž Šter. Ob tem je dodal, da pa bi bilo še za nekaj stopinj hladneje, če bi bila noč bolj mirna. Vztrajal je namreč severni in severovzhodni veter, ki pa se umirja, tako da se je ponekod temperatura še znižala.

Tudi v naslednjih dneh bodo zelo mrzla jutra in hladni dnevi. V četrtek bo prineslo še oblake, ki lahko popestrijo s kratkotrajnimi snežnimi plohami. Po tem vložku se bo zjasnilo, za nameček pa bo zapihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo oslabel v petek, ko bo jutro spet zelo zelo hladno.

temperature, 12.1.2020
meteo.si
Temperature po Sloveniji ob 7.30.