Iz UKC Maribor boljša vest

V šempetrski bolnišnici porast števila covidnih bolnikov zaradi vdora virusa v belo cono

A.S./STA
10. 1. 2021, 17.29
Posodobljeno: 10. 1. 2021, 17.42
Deli članek:

V Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca v Novi Gorici se je število bolnikov s covidom-19 povečalo, v soboto so jih tam zdravili 38. Kot je za regijski štab civilne zaščite za severno Primorsko danes zapisala strokovna direktorica bolnišnice Dunja Savnik Winkler, razlog za to tiči v vdoru okužb z novim koronavirusom v belo cono.

STA
Po besedah strokovne direktorice bolnišnice imajo vdor okužb v belo območje oddelkov internistične službe.

Po besedah strokovne direktorice bolnišnice imajo vdor okužb v belo območje oddelkov internistične službe, zato so v soboto nemudoma premestili devet bolnikov na oddelek za covid-19. Dodatno so prek urgentnega centra sprejeli še tri bolnike s covidom-19.

Zaposlene in bolnike na internističnih oddelkih testirajo z metodo PCR, strokovna direktorica pa upa, da je vdor že zamejen in da ne bo prišlo do širitve na druge bolnišnične oddelke. Delovanje ostalih oddelkov je za zdaj nemoteno.

Savnik Winklerjeva je napovedala, da bodo v ponedeljek znova odprli dodatne zmogljivosti oddelka za bolnike s covidom-19 v obsegu 20 postelj. "Imamo pa težave z organizacijo kadra zdravstvene nege, saj so med zaposlenimi dnevno nove okužbe," je dodala.

Kot so danes še sporočili iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko, bo v ponedeljek zjutraj seja kriznega štaba bolnišnice, po njej naj bi strokovna direktorica podala izjavo za medije o razmerah v bolnišnici in novih ukrepih. Po podatkih civilne zaščite je bilo sicer v šempetrski bolnišnici največ covidnih bolnikov 27. novembra lani, in sicer 52.

V UKC Maribor število hospitaliziranih covidnih bolnikov skoraj za četrtino nižje kot decembra

Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor so danes sporočili, da je število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 v UKC Maribor v začetku januarja v povprečju skoraj za četrtino nižje kot decembra. Je pa število bolnikov v soboto znova nekoliko naraslo. Skupno je bilo v soboto v UKC Maribor 166 hospitaliziranih bolnikov s covidom-19, od tega jih je 47 potrebovalo intenzivno terapijo, pet bolnikov je v soboto umrlo.