oranžno opozorilo zaradi burje

Na jugovzhodu Slovenije lahko zapade do 15 centimetrov snega

A.S./STA
10. 1. 2021, 11.55
Posodobljeno: 10. 1. 2021, 12.21
Deli članek:

Snežinke so tokrat na obisku v osrednji, vzhodni in južni Sloveniji, Agencija RS za okolje pa je razglasila oranžno opozorilo zaradi močne burje.

A.M. / Novice Svet24
Snežna odeja v Velikih Laščah

Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje, nad zahodno in srednjo Evropo pa območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam dokaj hladen in vlažen zrak.

Danes bo pretežno oblačno, snežinke so že obiskale prebivalce osrednje, vzhodne in južne Slovenije, sneženje je pričakovati tudi čez dan in v noči na ponedeljek.

Nekoliko močneje pa lahko sneži na Pohorju in v jugovzhodni Sloveniji, kjer lahko zapade od pet do 15 centimetrov mehkega, suhega snega, so zapisali ljubiteljski vremenoslovci, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si.

A.M. / Novice Svet24
Snežna odeja v Velikih Laščah

A.M. / Novice Svet24
Snežna odeja v Velikih Laščah

Oranžno opozorilo

Agencija RS za okolje je sicer za jugozahodni del Slovenije izdala oranžno vremensko opozorilo, saj bodo po napovedih do ponedeljka opoldne najmočnejši sunki burje predvsem v Vipavski dolini lahko dosegali hitrost med 100 in 120 kilometri na uro.

Ker pa je vreme danes slabše kot v soboto, velikega obiska priljubljenih izletniških in pohodniških točk danes ni pričakovati.

Arso - zajem zaslonske slike
Agencija za okolje RS je zaradi burje razglasila oranžno opozorilo.

Kako kaže?

V ponedeljek bo v severnih in zahodnih krajih deloma jasno, drugod bo sprva še pretežno oblačno. Rahlo sneženje na jugu bo dopoldne ponehalo. Popoldne se bo od severozahoda postopno jasnilo. Na Primorskem bo dopoldne še pihala zmerna do močna burja, popoldne pa bo počasi slabela. Najnižje jutranje temperature bodo do -6 do -1, v alpskih dolinah do -12, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne okoli 0, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo precej jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah možna megla.

A.M. / Novice Svet24
Snežna odeja v Velikih Laščah