komaj so se prebili do kraja

FOTO: Kamniški gorski reševalci na pomoč turni smučarki: ob prihodu je bila že podhlajena

A.S.
9. 1. 2021, 20.08
Posodobljeno: 9. 1. 2021, 20.15
Deli članek:

Reševalci so se komaj prebili skozi pločevinsto kačo.

Facebook - Društvo Gorska reševalna služba Kamnik
"Konec dober, vse dobro," so po zaključku intervencije sporočili kamniški gorski reševalci.

Reševalci so ob tem še enkrat pozvali voznike, naj ne parkirajo avtomobilov na cesti, saj tako onemogočajo in intervencijskim ekipam upočasnjujejo prihod na Veliko planino.

Za kamniškimi gorskimi reševalci je prva intervencija letos. V času kosila so dobili poziv, turna smučarka si je nekje nad planino Kisovec zlomila nogo. Helikopter je bil zaseden, na srečo, pa je bil na planini zdravnik reševalec, ki je s smučmi uspel priti do ponesrečenke.

Ostali reševalci so se na kraj odpravili z avtomobilom in se komaj prebili skozi pločevinasto kačo. Spomnimo: Ceste proti planinskim izhodiščem so bile danes polne, izletniki so se množično odpravljali proti turističnim krajem na Gorenjskem, oblegana je bila tudi Velika Planina. 

Reševalcem se je z akijem, grelnimi blazinami in vakumsko vrečo le uspelo prebiti do ponesrečenke, ki je bila že malo podhlajena. Imobilizirali so jo in jo spravili na jaso do ceste. Vmes so dobili obvestilo, da je na poti tudi helikopter, ki je v Kamniku pobral reševalca letalca. "Hvala za pomoč helikopterski ekipi Slovenske vojske, saj je s takšnim transportom prihranjenega veliko trpljenja za ponesrečenca. Konec dober, vse dobro," so ob tem sporočili iz Gorske reševalne službe Kamnik.