kam pa kam, veseli izletnik?

FOTO: Ceste proti planinskim izhodiščem polne

A.S.
9. 1. 2021, 12.03
Posodobljeno: 9. 1. 2021, 15.52
Deli članek:

Zaradi lepega vremena je izredno povečan promet proti planinskim izhodiščem, dostop do Velike Planine celo ni več možen. Možje v modrem voznike pozivajo, naj upoštevajo pravila o parkiranju ter da vozil ne puščajo na cesti.

Twitter
Prometno-informacijski center opozarja, da so ceste proti planinskim izhodiščem polne, opozarja tudi

Zaradi lepega vremena je izredno povečan promet proti planinskim izhodiščem, rekreacijskim površinam in turističnim krajem na Gorenjskem. Kranjski policisti so pri tem izpostavili predvsem Pokljuko, Kranjsko Goro z okolico, dolino Drage, Krvavec in Ljubelj ter sporočili, da poteka poostren nadzor. Možne so tudi zapore posameznih cest.

Ob tem so opozorili:"Kdor ima upravičen razlog in je izjema po odloku, se tam lahko giblje (najpogosteje rekreacija), kdor ga nima ali je iz druge regije, naj se že sam raje obrne, da ne bo potem slabe volje, če bodo uvedeni prekrškovni postopki".

Voznike pozivajo naj upoštevajo pravila o parkiranju ter da vozil ne puščajo na cesti. Povsod mora biti puščen prostor za široka intervencijska vozila. 

Tudi na prometno-informacijskem centru so opozorili, da so ceste proti planinskim izhodiščem polne in delili informacijo Policiske uprave Ljubljana, da dostop do Velike Planine ni več možen.