v enem od domov za starejše

To so ugotovitve komisije glede smrti osebe po cepljenju

A.S.
7. 1. 2021, 10.31
Posodobljeno: 7. 1. 2021, 10.31
Deli članek:

Komisija je podala mnenje, da povezava med smrtjo in cepljenjem ni verjetna.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Kacin pa je v torek pojasnil, da gre za starejšo osebo iz enega od domov za starejše, ki se je tako kot ostali sama odločila, ali se bo cepila. Nato pa se ji je ponovil srčni infarkt in je umrla.

Da je ena oseba po cepljenju proti covidu-19 umrla, je nedavno zaokrožilo na družbenih omrežjih, v ponedeljek pa so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) potrdili, da so prejeli eno prijavo smrti, ki časovno sovpada s cepljenjem v enem od domov za starejše.

Ministrstvo za zdravje je v torek imenovalo komisijo za ugotavljanje povezave med cepljenjem in neželenim dogodkom za podajo ocene, ali gre za vzročno povezanost. Komisija, ki je sestavljena iz štirih članov (infektolog, internist, epidemiolog z NIJZ in predstavnik agencije za zdravila in medicinske pripomočke), je včeraj podala svoje mnenje. 

Ugotovili so, da povezava med smrtjo in cepljenjem ni verjetna. Smrt tako ni nastopila zaradi cepljenja proti covidu-19, ampak zaradi zdravstvenih težav, ki jih je oseba imela že pred cepljenjem, je na današnji tiskovni konferenci sporočil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin