odziv

Počivalšek zadovoljen s poročilom računskega sodišča, udaril po opoziciji

B.K.
6. 1. 2021, 12.55
Posodobljeno: 6. 1. 2021, 13.09
Deli članek:

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je osnutek poročila računskega sodišča o nakupih zaščitne opreme komentiral pozitivno.

STA
Zdravko Počivalšek

“Veseli me, da se bo ta zgodba počasi zaključila in razčistila,” je popoldan novinarjem dejal gospodarski minister in vodja SMC Zdravko Počivalšek. Dodal je, da je zdaj jasno, “da so bile obtožbe o masovni korupciji izmišljene in neutemeljene.”

Obe poročili, tako to računskega sodišča kot Komisije za preprečevanje korupcije tako po njegovih besedah zaznavata, da je šlo pri spomladanski nabavi zaščitne opreme za veliko sistemsko zmedo in bosta zato “zelo pomembni za oblikovanje bolj učinkovitega sistema za naprej.”

Dodal je, da na ministrstvu z vsemi organi korektno sodelujejo in si prizadevajo, da dokažejo, da so delali korektno in pošteno. “Imeli smo samo en cilj, zdravstvenemu sistemu zagotoviti opremo takoj,” je poudaril.

Ob tem se je obregnil nad opozicijo, s katero so bili partnerji v prejšnji vladi. Dejal je, da je nad njimi razočaran, saj da so zgodbo o nabavi zaščitne opreme “grdo zlorabili” za potrebe rušitve vlade.

Veseli ga tudi, da so se za neresnične izkazale grožnje, “da bo me to poročilo osebno obremenilo in zrušilo SMC.” Ta ostaja stabilen faktor v trenutni vladi, je še dejal Počivalšek, ki na vprašanja novinarjev ni želel odgovarjati.