Pozor, ledeni dež!

FOTO: V delavski most s kesonom trčil tovornjak, na cestah poledica

S.R.
6. 1. 2021, 09.03
Posodobljeno: 6. 1. 2021, 11.18
Deli članek:

Razmere na slovenskih cestah so nepredvidljive, vozniki naj tako prilagodijo hitrost vožnje in upoštevajo varnostno razdaljo.

PU Kranj
V delavski most v Kranju je trčil tovornjak s kesonom.

Koprski policisti opozarjajo, da so se prometne razmere na Primorskem zelo poslabšale. Pada namreč ledeni dež, ki je poskrbel za poledico tako na avtocesti kot regionalnih in lokalnih cestah. V jutranjih urah so bile po njihovih navedbah razmere najslabše na območju med Kozino in Divačo. Voznike zato opozarjajo, naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, pri čemer dodajajo, da že prihaja tudi do naletov.

Da ponekod po Sloveniji sneži, opozarjajo tudi pri prometno-informacijskem centru. Voznike pozivajo, naj se na pot odpravijo samo z ustrezno zimsko opremo! Vožnjo naj prilagodijo razmeram na cesti in upoštevajo varnostno razdaljo. Dodajajo, da so na cestah prisotne posipne in plužne skupine. Na primorski avtocesti proti Ljubljani je pred Kozino sicer zaprt vozni pas, pred Divačo pa oviran promet, dodajajo.

Iz PU Kranj so sporočili, da je zaradi trčenja v obe smeri zaprt delavski most v Kranju, v katerega je trčilo tovorno vozilo s kesonom za posipanje cest. Ta je zdaj že odprt,nastala pa je materialna škoda.