naročanje ne bo potrebno

Od ponedeljka hitro testiranje tudi v zdravstvenih domovih

L.K./STA
3. 1. 2021, 14.06
Posodobljeno: 3. 1. 2021, 14.09
Deli članek:

S ponedeljkom bo hitro testiranje na okužbo s covidom-19 mogoče tudi v zdravstvenih domovih po vseh Sloveniji.

Bobo
Hitro testiranje v Medvodah.

Po zagotovilih državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Marija Magajne so zdravstveni domovi prejeli dovolj testov, kje bo testiranje potekalo, pa je odvisno o dogovora med posameznimi zdravstvenimi domovi in lokalnimi skupnostmi.

Na ministrstvu za zdravje so priporočili, da bi bila ta mesta stalna, ni pa nujno, da bi bila v prostorih zdravstvenih domov.

V Zdravstvenem domu Ljubljana bodo tako prostovoljno presejalno testiranje na novi koronavirus s hitrimi antigenskimi testi za prebivalce Mestne občine Ljubljana izvajali v Športni dvorani Kodeljevo. Kot so sporočili, bo testiranje za začetek možno v ponedeljek med 11. in 15. uro, sprejem bo možen do 14. ure.

V Novem mestu bodo testiranje za začetek izvajali v ponedeljek, v sredo in petek v avli Kulturnega centra Janeza Trdine, v Velenju pa na parkirišču Nujne medicinske pomoči pred Zdravstvenim domom Velenje. Zdravstveni dom Domžale brezplačno hitro testiranje organizira na več lokacijah, v Domžalah v športnem parku, v Mengšu, Lukovici in Moravčah pa v kulturnih domovih.

Na Notranjskem bodo hitra testiranja izvajali v Cerknici, Sežani, Postojni in Ilirski Bistrici. V Sežani od ponedeljka dalje na covidni točki pred zdravstvenim domom. V Cerknici bodo testiranja začeli izvajati v sredo, in sicer po sistemu drive-in na covidni točki pred zdravstvenim domom.

Za hitro testiranje naročanje ne bo potrebno, namenjeno pa je posameznikom, ki nimajo simptomov okužbe.