Grožnja nacionalni varnosti

Roku Snežiču prepovedali vstop v BiH! Sam trdi, da je trenutno v Banjaluki

C.E.
30. 12. 2020, 18.52
Posodobljeno: 4. 1. 2021, 14.04
Deli članek:

Slovenskemu državljanu Roku Snežiču naj bi prepovedali vstop v Bosno in Hercegovino.

Mediaspeed
Rok Snežič je znan tudi iz afere s spornim posojilom stranki SDS, ki ga je stranka Janeza Janše dobila preko Dijane Đuđić.
Snežič je pred desetimi leti doktoriral s področja davkov na Novi univerzi v Novi Gorici, ki je ne gre mešati z Univerzo v Novi Gorici.

Spletni portal Capital.ba poroča, da so varnostne službe mariborskemu podjetniku Roku Snežiču, ki je (bil) v dobrih odnosih s SDS in njenim prvakom Janezom Janšo, prepovedale vstop v BiH. Ocenili naj bi, da Snežič predstavlja grožnjo za nacionalno in gospodarsko varnost države. Strokovnjak s področja davčnih utaj naj bi na črni listi pristal tudi zaradi odpiranja fiktivnih podjetij na območju Banjaluke, še piše Capital.

Nekaj minut po objavi novice je Snežič sam poklical novinarje Capitala. Povedal je, da je brez težav vstopil v BiH in da se trenutno nahaja v Banjaluki. Lokacijo je potrdil s posnetkom zaslona aplikacije Viber.

»Novica, da mi je prepovedan vstop, je čista neumnost, ker ni osnove za kaj takšnega. Proti meni se v BiH ne vodi nobenega postopka, ni obtožnice niti kakšne prijave,« je razlagal za Capital in dodal, da bi bila prepoved vstopa »kršenje človekovih pravic«.

Pri Capitalu navajajo, da je moral v BiH vstopiti pred odločitvijo o prepovedi vstopa.

O spornih manevrih Roka Snežiča smo na teh straneh že poročali: 

Osebni stečaj Roka Snežiča

Davčni svetovalec našega predsednika vlade in doktor davčnih utaj se je odločil za osebni stečaj, kot je sam povedal, zgolj z namenom, da izbriše davčni dolg, ki je leta 2017 znašal okoli 800.000 evrov. Tega, da bi ga lahko plačal, če bi želel, ni nikoli skrival. V BiH je lastnik diskoteke, prevaža se z luksuznimi vozili, poslovno naj bi bil več kot uspešen. »Lahko odkrito povem, da tudi meni davčna uprava ni mogla narediti izvršbe, ker imam premoženje v Bosni. Tam imam podjetja, tam imam premoženje, tam imam nepremičnine, kajti evropska izvršba sega samo do držav Evropske unije. Nimamo pa še sporazuma z Bosno. Tako jim tudi meni ni uspelo vzeti premoženja,« je vehementno izjavil za RTV Slovenija.