trojni umor

Pomoč za Miho in nečaka, ki sta po tragediji v Gerečji vasi ostala sama

S.S.
30. 12. 2020, 20.00
Deli članek:

Po božični tragediji v Gerečji vasi pri Ptuju se je na družbenem omrežju oglasil nogometni vratar NK Celje Matjaž Rozman in dal na licitacijo reprezentančni dres, ki ga je letos nosil v Ligi narodov ...

Radio Ptuj
Policijski trakovi na kraju zločina v Gerečji vasi pri Ptuju.

V božični tragediji v Gerečji vasi so minuli petek življenje izgubili 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let. Petintridesetletnega osumljenca trojnega umora je ptujska preiskovalna sodnica v ponedeljek poslala v pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Motiv naj bi 35-letni Silvo D. imel v maščevanju partnerici in njenim staršem po tistem, ko naj bi mu ta povedala, da se z njim dokončno razhaja. Grozljivi zločin naj bi Silvo storil pred očmi štiriletnega sina, pomoč pa je poklicala hudo ranjena mati njegove partnerice, ki je pozneje zaradi poškodb umrla v bolnišnici. Morilec, ki se je k družini preselil iz Podlehnika, nato pa sta si s partnerico zgradila svojo hišo ob hiši njenih staršev, je že pred časom odkrito grozil, da jih bo vse pobil.

Odprt bo tudi poseben račun

Ob robu žalostne družinske zgodbe se je na družbenem omrežju Facebook oglasil nogometni vratar NK Celje Matjaž Rozman. »Miha, dragi moj prijatelj. Na božični večer si v žalostni tragediji izgubil vse – mamo, očeta in sestro, a nisi sam! Prijatelji smo s tabo v dobrem in slabem ...« je med drugim zapisal in dal na licitacijo reprezentančni dres, ki ga je letos nosil v Ligi narodov: »Garal sem zanj celo svojo kariero in pomeni mi veliko, ogromno, a ne več kot najino prijateljstvo ...« Rozman poziva zainteresirane, naj ponudbe pošljejo na njegov elektronski naslov rozman.matjaz@gmail.com ali v komentar pod objavo na facebooku. Izklicna cena za dres je 50 evrov, Rozman pa je odprl tudi poseben humanitarni TRR-račun, kjer se bodo za Miho in njegovega štiriletnega nečaka zbirala sredstva za pomoč ob tragediji, ki ju je doletela. Objavljen bo tudi na spletni strani Občine Hajdina.

Facebook
Najvišja ponudba je še popoldan stala pri 1.500 evrih.