korona prazniki

Odprava omejitve gibanja na občine in policijske ure za božične praznike in silvestrovo?

A.S.
17. 12. 2020, 23.24
Posodobljeno: 18. 12. 2020, 07.57
Deli članek:

Predlog ministrstva za zdravje je med drugim tudi, da se otroci v šole vrnejo 10. januarja.

Bobo
Policijska kontrola na občinskih mejah.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je v informativni oddaji 24ur Zvečer priznal, da je imel pomisleke pri aktualni omilitvi protikoronskih ukrepov in izrazil razumevanje, da si vsi želimo "nekaj normalnega življenja". 

Dejal je, da so se nekatere države z boljšo epidemiološko situacijo kot jo ima Slovenija že odločile za zapiranje države z današnjim dnem. "Takšen predlog je šel tudi z ministrstva za zdravje: režim, ki je zelo podoben kot pred sprostitvijo ukrepov," je dejal in poudaril, da so na ministrstvu na nekaterih mestih vendarle stopili korak nazaj. Predlagali so, da se za božične praznike (24. decembra in 25. decembra) in silvestrovo (31. decembra in 1. januarja) odpravi policijska ura in omejitev gibanja na občine. Omejitve zbiranja pa bi določale, da se lahko druži šest oseb (plus otroci) iz dveh gospodinjstev.

Odpiranje šol?

Predlog ministrstva za zdravje je, da se otroci v šole vrnejo 10. januarja. Med 4. in 10. januarjem bi namreč oprazili testiranja učiteljev v sklopu množičnega testiranja s hitrimi testi na koronavirus.