prepoved prehajanja občinskih meja

Policija bo na glavnih cestah nadzirala spoštovanje ukrepov

B.K./STA
11. 12. 2020, 17.20
Posodobljeno: 11. 12. 2020, 17.22
Deli članek:

Policija bo tudi ta konec tedna na območju celotne države ob svojem rednem delu izvajala več nadzorov nad spoštovanjem odlokov, ki jih je vlada sprejela za omejitev širjenja novega koronavirusa. Poostren nadzor prometa preko vikenda načrtujejo na večjih in glavnih cestah.

Jure Zauneker
Policijska kontrola pri prehajanju občinskih meja.

Namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak je na novinarski konferenci o razmerah glede covida-19 navedel tudi nekaj lokacij nadzorov, na območju Kopra potekajo danes med 15. in 23. uro, na območju Murske Sobote med 15. in 22. uro ter v soboto med 17. in 24. uro, na območju Nove Gorice danes ponoči in v soboto dopoldne, v soboto preko dneva pa tudi na širšem območju mesta Maribor.

Kršitve bodo ugotavljali tudi ob izvajanju poostrenega nadzora prometa, ki ga preko vikenda načrtujejo na večjih in glavnih cestah v okviru preventivne akcije, v kateri poostreno preverjajo, ali kdo vozi pod vplivom alkohola.

Še posebej pa je Pečjak izpostavil, da bo konec tedna na Gorenjskem nadzor predvsem glede prehajanja na širše območje Planice, kjer poteka svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Dostopi do letalnice so zaprti tudi za prebivalce občine Kranjska gora.

V Novem mestu pa bodo v začetku prihodnjega tedna skupaj z zdravstvenim inšpektoratom izvedli poostren nadzor glede kršitev zbiranja v središču mesta in kontrole obratovanja gostinskih lokalov, je še napovedal.