Drugič v avtomobilih

Na protestih ustavili Jenulla in pregledali njegovo opremo

C.E./STA
4. 12. 2020, 21.27
Posodobljeno: 4. 12. 2020, 21.38
Deli članek:

Teden je naokrog in tudi ta petek so se protestniki na zaradi omejitvenih ukrepov odpravili na ljubljanske ulice v avtomobilih.

STA
Trasa protestov je predvidevala kroženje po Slovenski in Barjanski cesti.

Protesta se je udeležil tudi eden najvidnejših nasprotnikov vlade Jaša Jenull, ki je na Facebook profilu objavil dva videoposnetka dogajanja. S posnetka je razvidno, da je Jenulla policija ob vožnji ustavila in izvedla kontrolo, pri čemer je pregledala tudi njegovo opremo v avtomobilu. Pri tem je ugotovila, da je protestniku potekla prva pomoč, a ga je za prekršek zgolj opozorila.

S posnetka je razvidnih tudi več policijskih vozil, po poročanju medijev pa policija tokrat protestnikov ni ustavljala v tolikšni meri kot prejšnji teden.

Televizija Slovenija je poročala tudi o današnjem poostrenem policijskem nadzoru upoštevanja omejitvenih ukrepov zaradi epidemije covida-19 v Ljubljani, ki naj bi potekal od 20. ure do polnoči. Policisti bodo ljudi opozarjali, globo pa izrekli le v primeru, da oseba opozorila ne bo upoštevala oziroma bo katerega od ukrepov zavestno kršila.

STA
Policisti in mimoidoči.