Mati ga ni držala v ujetnišvu

Preobrat v primeru domnevnega stanovanja groze

C.E./STA
3. 12. 2020, 13.50
Posodobljeno: 3. 12. 2020, 13.54
Deli članek:

Indici so nakazovali, da so se v stanovanju na južnem obrobju Stockholma dogajale strašne stvari. Preiskava pa je pokazala, da 70-letnica ni zadrževala sina v ujetništvu.

Profimedia
70-letnico so spustili na prostost.

V nedeljo zvečer je sorodnica 70-letnice vstopila v stanovanje. Ob pogledu na shiranega možaka jo je zmrazilo. »Kot bi stopila v grozljivko,« je povedala za spletni portal Expressen. To je moral biti sin 70-letnice! Nazadnje ga je videla, ko je bil najstnik. Bil je v slabem stanju. Skoraj brez zob in z odprtimi ranami po nogah.

Policisti so 70-letnico v ponedeljek prijeli in zaslišali, njenega 41-letnega sina pa so odpeljali v bolnišnico, kjer so ga operirali.

Švedsko tožilstvo pa je danes sporočilo, da so 70-letnico oprostili suma dolgoletnega zadrževanja sina v ujetništvu. "Nismo našli nobenih znakov, da je bil zaprt v stanovanje, zvezan ali da mu je bilo onemogočeno, da bi odšel. Prav tako ni znakov o prostorih, kjer bi lahko bil zaprt," je dejala tožilka Emma Olson. "Tudi moški je sam povedal, da bi lahko zapustil stanovanje, če bi želel," je dodala. Povedala je še, da so ga priče občasno videle zunaj stanovanja. Tudi zdravstvene preiskave po njenih besedah niso pokazale, da bi šlo za nasilje.

Profimedia
Vhodna vrta stanovanja na južnem obrobju Stockholma.

Olsonove je povedala še, da primer preiskujejo pristojne službe za socialno delo, še posebej navedbe, da je bil pred leti izpisan iz šole.