Otoplitev in dež

FOTO: Slovenija v zimski belini, ki pa ne bo trajala dolgo

G.G./STA
3. 12. 2020, 07.59
Posodobljeno: 3. 12. 2020, 09.12
Deli članek:

Oblaki so zaključili svoje delo. Večina Slovenije je v belem. V zahodni polovici države je zapadlo od 20 do 35 centimetrov snega.

Svet24,si
Pravo zimsko jutro.

Največ snega je torej zapadlo na Notranjskem in Kočevskem. Kot kažejo podatki Agencije RS za okolje (Arso), je bila ob 7. uri v Kočevju višina snežne odeje debela 33 centimetrov. V Ratečah so namerili 26 centimetrov, še kakšen centimeter več ga je padlo v  Bohinju, na Katarini nad Ljubljano 22, v Postojni 20, v Ljubljani 17 in Črnomlju 15 centimetrov snega.  V višje ležečih krajih ga je zapadlo še nekaj več. Na Voglu in Kredarici 35 centimetrov.

Na Severnem Primorskem je v sredo popoldan in ponoči zapadlo še več snega, na Idrijsko-Cerkljanskem okrog 30 centimetrov, na Bovškem in Oblakovem vrhu pa med 40 in 50 centimetrov, je za STA povedal vodja vzdrževanja v družbi Kolektor CPG Vanči Premrl.

Svet24,si
V Bohinju je zapadlo dobrih 25 centimetrov snega.

Sneg se ne bo obdržal za dolgo, saj v prihodnjih dneh pričakujemo otoplitev, je napovedala meteorologinja na Arsu Veronika Hladnik Zakotnik.

Danes bo sicer pretežno oblačno, v vzhodni polovici Slovenije bodo občasno še manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Pomurju prehajal v rahel dež.

V petek popoldne se bodo znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Deževno vreme se bo v večjem delu države nadaljevalo v soboto in nedeljo, tako da se sneg po nižinah ne bo obdržal niti do konca tedna.

STA
Jutranja rekreacija v Logatcu.

Bobo
Zasneženi center Ljubljane.

Meja sneženja se bo za vikend zvišala na okoli 1500 metrov, se bo pa, kot kaže zdaj, v začetku prihodnjega tedna ponovno spustila, ampak zaenkrat kaže, da se bo spustila do okoli 1000 metrov nadmorske višine, je napoved opisala meteorologinja.