Debela snežna odeja

Ponoči se bo sneženje znova okrepilo, zapade lahko več kot 25 centimetrov snega

J.P./STA
2. 12. 2020, 18.22
Posodobljeno: 2. 12. 2020, 18.53
Deli članek:

Do jutra bodo padavine oslabele in zjutraj v zahodni polovici Slovenije že ponehale.

Urša Cerar
Zasnežena obala Bohinjskega jezera.

Ponoči bo oblačno, sneženje v notranjosti se bo nekoliko okrepilo, po nižinah Primorske pa bo deževalo. Do jutra bodo padavine oslabele in zjutraj v zahodni polovici Slovenije že ponehale, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arso opozarja, da bo ponoči ponekod na prehodu med Primorsko in Notranjsko možen pojav poledice in žledu. Burja bo gradila snežne zamete. Uprava za zaščito in reševanje RS obenem opozarja na možnost poledice tudi v Pomurju.

Na Primorskem bo še pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 4 stopinje Celzija. V četrtek bo pretežno oblačno. V vzhodni polovici Slovenije bodo občasno še manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Pomurju prehajal v rahel dež. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem pa od 5 do 8 stopinj Celzija.

Opozorilo: V sredo popoldne in v noči na četrtek bo ponekod na prehodu med Primorsko in Notranjsko možen pojav poledice in žledu. Predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji bo do četrtka zjutraj lahko zapadlo več kot 25 centimetrov snega. Burja bo gradila snežne zamete.

Obeti: V petek bo na vzhodu delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v Posočju se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Ob morju se bo krepil jugo. V soboto bo pretežno oblačno in ponekod megleno. V vzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno padavine, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. Meja sneženja se bo postopno dvignila do okoli 1500 metrov. Ob morju bo pihal okrepljen jugo.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje, ki se bo proti večeru približalo našim krajem. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi vzhodnih smeri hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno. Padavine bodo postopno zajele večino sosednjih pokrajin. Ob Jadranu bo deževalo, pihala bo zmerna do močna burja, drugod bo snežilo. V četrtek bodo padavine ponehale, le v krajih vzhodno od nas bo občasno padal rahel dež, ki bo zmrzoval. Ob Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo čez dan slabela.