izjava v oddaji zadnja beseda

Oglasila se je Jadranka Juras in sporočila ...

A.S.
1. 12. 2020, 15.21
Posodobljeno: 1. 12. 2020, 16.05
Deli članek:

Potem ko sta obrambni minister Matej Tonin in poveljnik poveljstva sil SV Miha Škerbinc obsodila izjavo Jadranke Juras v sobotni oddaji na TV Slovenija, so na RTV opozorili, da je bila izjava izvzeta iz konteksta. Sedaj pa se je oglasila tudi Jurasova.

Arhiv Lady
Jadranka Juras

Spomnimo:

Izjava pevke Jadranke Juras v sobotni oddaji Zadnja beseda je dvignila veliko prahu. Završalo je na slovenski politični desnici (Vinko Gorenak je celo pozval k ukinitvi oddaje), Slovenska vojska pa je pevki včeraj sporočila, da pričakuje opravičilo.

V službi za odnose z javnostmi pri RTV Slovenija so že včeraj za STA navedli, da izjave njihovih gostov ne komentirajo, opozorili pa so, da je bila konkretna izjava "iztrgana iz konteksta, ki govori o globalnih geostrateških razmerah". Iz razprave je po navedbah RTV Slovenija mogoče razumeti, da "so komentatorke govorile v prid Slovenski vojski", omenjale so tudi srečanje z vojakinjami Slovenske vojske v studiu oddaje Zadnja beseda pred časom.

Danes se je na družbenem omrežju Facebook v izjavi za javnost oglasila Jurasova in zatrdila, da v oddaji Zadnja beseda, niti ob katerikoli drugi priložnosti, nikoli ni izjavila, "da slovenski vojaki hodijo na misije v tujino pobijat lokalno prebivalstvo". Ponovno je povzela svojo izjavo iz omenjene oddaje in dodala, da je "bila v celotni razpravi tudi s strani ostalih komentatork posebej izpostavljena skrb za varnost slovenskih vojakov ter dejstvo, da je večina misij, v katerih sodelujeta slovenska vojska in policija, izobraževalne narave".

Pripisala je: "Iz celotne razprave, v katero je bil umeščen tudi moj komentar, je tako povsem jasno, da sem govorila o splošni problematiki vojaških misij, kjer je med žrtvami vojaških spopadov tudi lokalno prebivalstvo, kar je splošno znano dejstvo. Prikrojitev moje izjave in njena zloraba v javnem diskurzu, ki so si jo dopustili določeni posamezniki in določeni mediji, je presegla vse meje dobrega okusa in jo kot takšno ostro zavračam. Žal je takšno stanje odsev slovenske politične realnosti, v katerem so pri določenem delu politike svojo domovinsko pravico našle tudi fake news. Ne glede na ta nizkotni poskus diskreditacije in ustrahovanja, pa bom še naprej glasno povedala, kadar se ne bom strinjala s potezami slovenske politike, saj je to temelj naše demokracije".