Na policiji so v zadnjem času v javnosti zaznali več pozivov na shoda, ki naj bi, kot navajajo, v Ljubljani potekala danes in v petek. Kjer bo zaznan morebitni shod, bo območje ter konkretni postopki s policisti videonadzorovani. Morebitne udeležence shoda so pozvali k upoštevanju opozoril in navodil policije ter spoštovanju vseh odlokov glede omejitve gibanja in zbiranja ljudi. Trenutno namreč zbiranja ljudi na javnih mestih zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije niso dovoljena. 

Na policiji so tudi poudarili, da s tem ne posegajo v pravice posameznikov do zbiranja in svobode izražanja, "vendar pa je treba razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je treba upoštevati". "Vse pozivamo, naj ravnajo odgovorno in spoštujejo ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih," so zapisali.

V zadnjem času je sicer na precej polemik na družbenih omrežjih naletel poziv poslanca SD Matjaža Nemca, ki je na Twitterju zapisal, da naj bi se v četrtek zgodil naslednji nasilni incident in se vprašal, ali bodo pristojni naredili vse, da se nasilje prepreči. Na slednje se je med drugim odzval predsednik vlade Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal, da je do zdaj Nemec edini, ki je napovedal nasilne proteste.