Dnevni red

Bo Gantar spomnil Janšo na zamenjavo državne sekretarke Tine Bregant?

C.E.
26. 11. 2020, 12.49
Posodobljeno: 26. 11. 2020, 12.57
Deli članek:

Bo vlada ugodila želji ministra za zdravje Tomaža Gantarja po zamenjavi državne sekretarke Tine Bregant?

STA
Tomaž Gantar ni bil zadovoljen z delom Tine Bregant.

Gantar je zamenjavo Bregantove napovedal že minuli petek in na vladni sekretariat tudi poslal sklep o njeni razrešitvi. Na njeno mesto bi postavil nekdanjega poslanca Desusa Uroša Prikla, ki je od spomladi zaposlen v UKC Ljubljana kot vodja nabave storitev in nemedicinskega materiala. Pred dnevi je pojasnil, da pri kupovanju testov ni imel nobene vloge, kar naj bi Gantarju potrdili tudi v UKC Ljubljana.

Toda niti na današnji seji vlade ni točke o zamenjavi Tine Bregant. Spletni portal Necenzurirano.si poroča, da po njihovih informacijah predsednik vlade Janez Janša ni dovolil, da bi to točko uvrstili na dnevni red. Postavlja se vprašanje, kako bo reagiral Gantar. Ali bo na seji vlade načel vprašanje o zamenjavi Bregantove, ki je zelo dobro zapisano pri največji vladni stranki SDS.

Gantar ni bil zadovoljen z delom Bregantove, ki se je spomnimo tudi po neposrečeni izjavi nošenju mask med fizično aktivnostjo na prostem. Med drugim ji je očital delovanje na lastno roko, kot vrh napak pa je štel njeno navodilo, da lahko v domovih za starejše delajo tudi okužene osebe, če ne kažejo simptomov, s čimer se nista strinjala ne Gantar ne vodja strokovne skupine Bojana Beović. Gantar ji je očital tudi, da ni niti enkrat sklicala strokovne skupine za podporo pri obvladovanju epidemije covida-19, ki jo je ustanovil.

Bregantova je svoj bran povedala, da se je trudila delati dobro in za ljudi ter da razmere na ministrstvu niso lahke. "Nisem prepričana, koliko je bil minister pripravljen poslušati določene argumente. Trudila sem se po najboljših močeh, očitno pa nisem izpolnila vseh njegovih pričakovanj," je povedala za Televizijo Slovenija.