Po dvodnevni prekinitvi

Varuhi predšolskih otrok lahko spet opravljajo varstvo otrok na domu

A.S./STA
18. 11. 2020, 14.07
Posodobljeno: 18. 11. 2020, 14.07
Deli članek:

Ministrstvo za izobraževanje je pretekli teden varuhe predšolskih otrok, ki so vpisani v register pri ministrstvu, obvestilo, da začasno ne morejo opravljati varstva otrok na domu. To je izhajalo iz odloka, ki je začel veljati v ponedeljek. Po ponovnem premisleku so jih danes obvestili, da lahko nadaljujejo dejavnost, so sporočili z ministrstva.

Profimedia
Po dvodnevni prekinitvi varuhi predšolskih otrok lahko nadaljujejo delo (fotografija je simbolična).

Kot so navedli na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, prepoved izvajanja dejavnosti za varuhe predšolskih otrok izhaja iz odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je v pristojnosti ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Po ponovnem premisleku in posvetovanju s predstavniki ministrstva za gospodarski razvoj in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so danes sprejeli odločitev, da varuhi lahko nadaljujejo opravljanje svoje dejavnosti ob upoštevanju priporočil NIJZ, ki veljajo za vrtce v času veljavnosti vladnega odloka o zaprtju vrtcev.

Varuhi predšolskih otrok lahko ob izpolnjevanju posebej za to določenih zakonskih pogojev in vpisu v register pri ministrstvu za izobraževanje sicer varujejo skupino do največ šest otrok. Seznam varuhov predšolskih otrok je javen in je objavljen na spletni strani sta.si/qQPley. Trenutno je v razvid vpisanih 324 varuhov predšolskih otrok.