"Rogljiček, malica, voda, kazen"

VIDEO: Drugi ne, Hojs da: Snel si je masko, da bi spil vodo in nato brez maske še telefoniral

R.T.
18. 11. 2020, 08.55
Posodobljeno: 18. 11. 2020, 09.29
Deli članek:

Notranjemu ministru Alešu Hojsu je na seji maska med pitjem in telefoniranjem bingljala z ušesa.

Zajem zaslonske slike / TV Slovenija 3
Privoščil si je nekaj požirkov vode ...

Med sejo Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti, ki je potekala 12. novembra, si je minister za notranje zadeve Aleš Hojs snel masko. Razlog? Da bi spil nekaj požirkov vode. Zaščitno masko pa si je pozabil nadeti tudi med telefonskim pogovorom, je razvidno iz videoposnetka, ki ga je na svojem Facebook profilu delil Inštitut 8. marec. Ob tem so zapisali: "Rogljiček, malica, voda, kazen".

800 evrov za rogljiček

Naj vas ob tem spomnimo na primer v središču Kranja, ko sta zdravstvena inšpektorja konec oktobra ustavila par z dvema otrokoma. Eden izmed inšpektorjev je paru, ki se je v družbi otrok sprehajal brez mask, pojasnil, da gre za sprehod po centru brez zaščitne maske in posledično za dejanje z znaki prekrška. Moški je inšpektorjema nato odgovoril, da "jesta rogljiček". Zatem je bil opravljen prekrškovni postopek. Kazen? 800 evrov.

Na zdravstvenem inšpektoratu so takrat pojasnili, da si pri uživanju hrane ali pijače masko lahko snamemo, če se ob tem ustavimo na varni razdalji od drugih ljudi. 

Zajem zaslonske slike / TV Slovenija 3
... in si masko pozabil nadeti tudi med telefonskim pogovorom.

Dostavljalec hrane in malica

Še pred ponedeljkom, ko je v veljavo stopil nov odlok, ki navaja, da je uživanje hrane in pijače na javnih površinah prepovedano, je na družbenih omrežjih zaokrožila fotografija, na kateri je videti ljubljanska policista, ki sta dostavljalcu hrane pisala kazen. Pri podjetju Wolt so navedli, da je zaposleni na stopnicah cerkve pojedel malico, policija pa je zatrdila, da je kazen dobil, ker si kljub opozorilom ni želel nadeti maske. 

Takrat je policiji v bran stopil tudi Aleš Hojs in na twitterju zapisal: "Se vam zdi stopnišče frančiškanske cerkve,v centru mesta,dvignjeno nad trgom,res tako miren kraj in nikomor na očeh,da je najprimernejši za hitro malico?Sicer pa policija pojasnjuje, da je bil kaznovan zaradi nenošenja maske in ne vem zakaj jim ne bi verjel. Na sliki ne je!"

Kazen

Na Inštitutu 8. marec so prepričani, da bi moral tudi minister, tako kot starša v Kranju in dostavljalec hrane v prestolnici, za svoje početje med sejo prejeti kazen.