Sedmi protikoronski zakon

Janša obljublja pomoč upokojencem z nizkimi pokojninami

G.G./STA
17. 11. 2020, 11.56
Posodobljeno: 17. 11. 2020, 11.59
Deli članek:

Kaj bo v sedmem protikoronskem zakonu? Po beseda premierja Janeza Janše tudi pomoč upokojencem.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Premier Janša je danes predstavil predlog proračunov za prihodnji dve leti, ob tem pa povedal, da namerava vlada predlog sedmega protikoronskega zakona pripraviti do konca decembra. Pri tem išče dodatna sredstva, s katerimi bi vsaj najbolj prizadetim skupinam prebivalstva olajšali socialne posledice epidemije.

"Iščemo rezerve za to, da tudi v času drugega vala pomagamo nekaterim, ki so najbolj prizadeti, še posebej stotisočim upokojencem z nizkimi pokojninami, ki dodatno v teh časih mogoče še bolj kot spomladi čutijo draginjske pritiske in nasploh situacijo, ki jo imamo glede vseh omejitev zaradi korone," je dejal Janša.

Finančni minister Andrej Šircelj je spomnil, da si vlada že od začetka koronske krize prizadeva za pomoč podjetjem in najbolj ranljivim skupinam prebivalstva. "In tako bo tudi v prihodnje," je zagotovil.

Vlada je doslej pripravila šest protikoronskih paketov pomoči, zadnji je še v obravnavi v državnem zboru. Upokojencem je med drugim pomagala že s prvim, sprejetim aprila, ko so vsi s pokojnino do 700 evrov prejeli enkratni solidarnostni dodatek v višini do 300 evrov.