prizadevanje ministrstva za šolstvo

Se bo prva triada prihodnji teden vrnila v šolske klopi?

A.S.
11. 11. 2020, 09.07
Posodobljeno: 11. 11. 2020, 09.13
Deli članek:

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šolstvo si bo v četrtek na seji vlade prizadevalo, da bi se v šole vrnila vsaj prva triada.

Bobo
Se bo v šolske klopi vrnila vsaj prva triada?

Državni sekretar na ministrstvu za šolstvo Damir Orehovec je včeraj v informativni oddaji Odmevi na nacionalni RTV Slovenija dejal, da izobraževanje sodi v šole in fakultete, v kolikor pa pouka ni mogoče zagotoviti v teh ustanovah, je "boljše izobraževanje na daljavo, kakor ga sploh ne imeti".

Poudaril je, da si bodo v četrtek na seji vlade prizadevali, da bi vsaj del učencev prihodnji teden sedel v šolske klopi. Če slednje ne bo mogoče za učence od 1. do 5. razreda, pa si bodo na ministrstvu prizadevali, da se bo v šole vrnila vsaj prva triada."Zavedamo se, da je tam najtežje izvesti izobraževanje na daljavo, sploh pa, če ni zraven staršev. Tako bi razbremenili tudi starše. Kar se pa tiče vseh preostalih otrok, ki imajo kakršne koli učne težave z izobraževanjem na daljavo, tudi tehnične, si bomo, v skladu s tistim, kar smo počeli spomladi, prizadevali, da bi tudi ti prišli v šole," je pojasnil Orehovec.

Glede na pozive zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja k zaostrovanju ukrepov, je Orehovec komentiral, da bo pri starejših učencih izobraževanje najverjetneje še naprej potekalo na daljavo. 

Državni sekretar je šestošolcem, devetošolcem in dijakom zaključnih letnikov sporočil, da bodo nacionalno preverjanje znanja, maturo in zaključne izpite v državi zagotovo izvedli, v kakšni obliki, bodo pravočasno izvedeli. "Državna izpitna komisija, državna komisija za splošno in poklicno maturo, zavod za šolstvo in center za poklicno izobraževanje so dobili nalogo, da pripravijo določene modele in potem na osnovi tega, kakšno bo izobraževanje v naslednjih mesecih, se bomo odločili, kako in kaj," je dejal.