Težke razmere

UKC Ljubljana in Maribor iščeta prostovoljce: "Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v boju proti covidu-19"

A.S./STA
28. 10. 2020, 15.23
Posodobljeno: 28. 10. 2020, 15.24
Deli članek:

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana v trenutnih epidemioloških razmerah išče prostovoljce, v prvi vrsti bi potrebovali študente zdravstvenih in podobnih smeri oz. zdravstvene nege, medicine, fizioterapije, farmacije, biomedicine in polnoletne dijake zadnjega letnika srednjih zdravstvenih šol. Na pomoč študentov upajo tudi v UKC Maribor.

Bobo
Fotografija je simbolična

Kot je objavljeno na spletni strani prostovoljstvo.org, bi UKC Ljubljana predvsem študente, ki so predhodno zaključili srednjo zdravstveno šolo ali so v zadnjih letnikih študija, in dijake zadnjega letnika srednje zdravstvene šole, vključil v oskrbo bolnikov kot pomoč medicinskim sestram.

Prav tako pa bi bili veseli študentov drugih smeri, na primer računalništva, ekonomije in organizacije dele. Ti bi pomagali medicinskim sestram pri organizaciji dela, in sicer pri administraciji, vnašanju in urejanju statističnih in drugih podatkov, pomoči pri koordinaciji in drugo.

Tudi ljudje, ki niso študenti, a imajo zdravstveno izobrazbo, bi jim bili v veliko pomoč.

Študente kličejo na pomoč tudi v UKC Maribor. "Vabimo vse študente, vseh študijskih smeri, da se nam pridružite v naših timih. Pomoč potrebujemo pri lažjih fizičnih delih," so danes objavili na družbenem omrežju Facebook. "Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v boju proti covidu-19. Skupaj bomo zmagali!" so dodali.